Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/5/o/o-klubb/www/2018/wp-includes/post-template.php on line 284

Velkommen til NM i sprintorientering i Stavanger og Sandnes 26. og 27  mai 2018.

Orienteringseliten samles i Rogaland 26 – 27 Mai 2018

Sandnes IL og Stavanger OK arrangerer NM-helg i Orientering i Stavanger og Sandnes. Dette er et samarbeidsprosjekt mellom to klubber som står sterkt i lokalmiljøet, der det er fokus på både elite og bredde. Vi legger ned et omfattende arbeid lokalt for å rekruttere flere til orientering; treninger, konkurranser, tur-orientering og instruksjon for skoleelever. Dette bidrar til fysisk aktivitet og sosialt samvær i skog og mark.

Siste helga i mai samles Norgeseliten i orientering til NM sprint i Stavanger og Sandnes. Sprintorientering er vår formel 1 distanse; stor fart og raske valg av løpstrase.

Program:

NM Sprint individuelt 26. mai
Sport8-Norgescup; NC 3 junior / NC 4 senior
Sted: Stavanger østre bydel
Første start ca. kl. 09.30
Blomsterseremoni fortløpende etter hver finale, siste seremoni ca kl. 17.30. Bankett med middag og premieutdeling ca kl. 18.30

NM Sprint stafett 27. mai
Sted: Sandnes øst.
Start NM Sprintstafett kl. 11.00 Medaljeseremoni og premieutdeling ca. kl. 13.00

Ypperste Norgeselite
Under EM i orientering i Sveits for noen uker siden løp Norge inn til 3 plass i Sprintstafetten. Alle løperne som var på dette laget deltar under NM.

Løpet er uttaksløp til VM i Latvia i starten av august, så dette er helt klart et arrangement løperne topper formen mot.

 

 

Pengepremier i NM-sprint individuelt
Som under NM-natt i 2016 stiller en lokal sponsor (Inge S. Årstad) opp med pengepremier til de tre beste i D/H21 under NM sprint individuelt. Dette er betydelige premier i orienteringsmålestokk:

1.plass; 10 000, 2.plass; 7 000 og 3.plass; 4 000.

Stor økning i deltakerantallet
Det er med stor glede vi registrerer at det er en solid økning (20% i forhold til sist år) i antall deltakere. Over 280 løpere skal kjempe om heder og ære i Stavanger. I NM stafett stiller omtrent nær 70 lag til start, der 2 herreløpere og to dameløpere løper på samme lag.

Kontaktpersoner:
Leder hovedkomite: Morten Aamodt, mobil 481 24 273
Media/Informasjon: Tom Furland, mobil 957 36 930
Løpsledere: Kjell Skjæveland, mobil 926 95 490 (NM sprint individuelt)
Oddgeir Eikeskog, mobil 982 30 786 (NM sprint stafett)

 

Arrangementene går i kommunene Stavanger og Sandnes

Regionen går under fellesbetegnelsen Stavangerregionen med mange flotte naturattraksjoner, og annet å tilby besøkende blant dem Lysefjorden med Preikestolen, Flørli trappene og Kjerag, Jæren.

Stavanger og Sandnes er de to største bysentrene i regionen, og kan tilby masse spennende både mat og uteliv til besøkende.

Stavanger – en gammel by full av nytt.


Stavangers bydannelse startet med bebyggelsen langs Vågen og innerst med Domkirken.

Frem til 1800-tallet grodde byen sakte og uorganisert, men er utvidet mange ganger med sammenslåing av omkringliggende små kommuner. Stavanger er i dag Norges 4. største by med ca. 132.000 innbyggere.

Les mer

Løpsområdet i Stavanger er delvis kartlagt. Pdf med kartet kan lastes ned her: Storhaug Nord 2015

 

Sandnes – Pottermakerbyen

På Nord- Jæren, helt innerst i Gandsfjorden ligger Sandnes.

Det bor i dag ca 75.000 innbyggere i kommunen. Sandnes var opprinnelig mest kjent for sin teglverk- og pottemakerindustri, mens produksjonen av tekstilprodukter og sykler har satt byen på kartet i nyere tid.

Les mer

Løpsområdet i Sandnes er tidligere ikke kartlagt.

Lenke til terrengsperringene i Stavanger og i Sandnes

Noen bilder inne fra terrengsperringene i Stavanger:

En fersk filmsnutt fra samme område finner dere også her: http://2018.o-klubb.no/index.php/2018/05/25/nm-filmtrailer/

so-logo-alfakanal256pthsilogo_farg

Stavanger Orienteringsklubb og Orienteringsgruppa i Sandnes IL arrangerer sammen NM Sprint i 2018. Stavanger orienteringsklubb og Sandnes Idrettslags Orienteringsgruppe er blant distriktets største o-klubber.